Lívance z ovesných vloček bez droždí

18.03.2012 19:00

 

Na lívance z ovesných vloček si připravíme následující suroviny:

1/2 mléka

100 g ovesných vloček

200 g hladké mouky ( můžete dát i 100g hladké bílé a 100 g špaldovy jemně mleté hladké mouky)

1 vejce

1 prášek do pečiva

 

Postup přípravy:

Ovesné vločky zalijeme horkým mlékem a necháme 20 minut odstát. Přisypeme mouku s práškem do pečiva, zamícháme vejce a přidáme špetku soli. Vše dobře rozmícháme a podle potřeby přilijeme mléko, aby mělo těsto správnou hustotu. Lívance smažíme v lívanečníku nebo na pánvičce po obou stranách. Hotové lívance potřeme nejlépe vlastní domácí marmeládou, sypeme strouhaným tvarohem nebo dáme doprostřed kopeček kysané smetany. Děti určitě ocení i dozdobení šlehačkou. Přejeme mám sladkou dobrou chuť.

Foto: Svatka Jirmusová

—————

Zpět